середу, 8 лютого 2017 р.


                                            Читаємо Ольжича


21 липня 2017 року на державному рівні відзначатиметься 110-та річниця з дня народження нашого земляка, письменника, науковця, політичного діяча Олега Ольжича (1907-1944 ).
Долучившись до обласної акції «Читаємо Ольжича» Черняхівська центральна районна  бібліотека  7 лютого 2017 року розпочала  цикл заходів, присвячених цій  даті проведенням літературно – інформаційної години «Ольжич – життя і творчість: муза мужності і боротьби».
Присутні мали нагоду пізнати людину, без якої як культурне, так і політичне життя української нації у 20-40-х роках минулого сторіччя уявити складно -учасника українського визвольного руху, визначного громадсько-політичного діяча, вченого, поета та публіциста Олега Ольжича. 

З життєвим та творчим шляхом видатного земляка учасників зібрання познайомила бібліотекар абонементу ЦРБ Світлана Красовська.
  
Для наглядного ознайомлення була представлена книжково-ілюстративна виставка , епіграфом до якої стали слова П. Филиповича  «…А гострозоре, мужнє покоління уже зросло на молодій землі», яка викликала жвавий інтерес у присутніх. Під час заходу звучали  поезії О. Ольжича, спогади його дружини,  цитати відомих людей про поета. Для багатьох слухачів, знайомство з життям та творчістю О.Ольжича було першим.
                                                                                                                                                                                                Акція «Читаємо Ольжича» буде продовжена  як в районній бібліотеці, так і в бібліотеках сіл району.