вівторок, 4 квітня 2017 р.

                                      Презентація  Книги Пам'яті
                            "Чорнобильська трагедія. Житомирська область"
  4 квітня 2017 року відбулась презентація Книги Пам'яті України "Чорнобильська трагедія. Житомирська область".       


   
 
Немає в нашій країні родини, якої б не торкнулось Чорнобильське лихо. Особливо постраждали Житомирська ,Київська, Рівненська області, наші сусіди білоруси. Та участь у ліквідації наслідків  катастрофи брала вся країна, весь тоді ще Радянський Союз. Не обійшла біда і наші села.  Силами бібліотекарів району за дорученням оргкомітету по збору даних для підготовки книги пам’яті України  «Чорнобильська трагедія. Житомирська область» були передані відомості про 135 жителів Черняхівщини, які ціною власного здоров’я та життя врятували світ від загибелі. І ось у січні цього року книга побачила світ.  






  На презентацію були запрошені учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Чайківський Василь Петрович, Кукса Костянтин Борисович, Леус Сергій Васильович а також голова районної Ради  Іван Павлович Бовсунівський.









  Присутні мали змогу ознайомитись із презентованою книгою, а також виставкою книг та періодичних видань "Голосить дзвін стривожено у квітні".







           Нині в нашому районі проживає 296 чоловік, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, із них 91 ліквідатор. 14 – першої категорії, 77-другої,10 – вдів ліквідаторів. Ці дані щомісяця змінюються, адже невблаганна смерть забирає від нас тих, хто підірвав своє здоров’я у далеких 1986-1988 роках. 
          Щороку в квітні 26 числа світ згадує своїх рятівників, низько вклоняється героям – чорнобильцям за врятоване життя, а ця книга збереже для нащадків імена тих, хто пройшов через атомне пекло, не шкодуючи свого життя.