вівторок, 14 листопада 2017 р.

«Книжковий світ -дітям»
              
           Найголовніші, найнеобхідніші навички, що супроводжують людину протягом всього життя, зароджуються, прививаються в ранньому дитинстві.                      Найперша книжечка не завжди  приходить до дитини додому. Найчастіше це трапляється в дитячому садочку, де малеча знайомиться з героями дитячих казок, віршиків, оповідань. Дитяча книжка – цілий світ. Це – знайомство з описами навколишнього середовища, більш повне вивчення понять про дружбу, взаємодопомогу, збагачення словарного запасу, пізнання краси рідної мови і багато іншого. Допомогти дітям розкрити для себе всі безмежні багатства  світу поряд із вихователем може і сільський бібліотекар, адже у нього є більше можливостей, ніж у батьків і вихователів.
          Саме досягненню такої мети і слугуватиме районний огляд-конкурс роботи бібліотек  «Книжковий світ – дітям», який буде оголошено в 2018 році, і проходитиме він в рамках проголошеного роком розвитку української освіти.

         Основний зміст огляду – допомога маленьким читачам в пізнанні навколишнього світу через книгу , читання, спілкування, аналіз подій, взаємин, відображення власних думок у малюнках, декламаціях, поробках, піснях , іграх.

           Візити до дошкільних закладів мають стати систематичними, спілкування з дітьми, вихователями, батьками – постійними. Не менш важливим є шефство над родинами, де є діти з особливими потребами.Бібліотекар може влаштувати постійну виставку "Добрий друг"(дитячі книг), провести конкурс загадок, малюнків,свято казки,просто голосні читання "Лавочка -читалочка", фотовітрину "Я і книжка", допомогти вихователю виготовити поробки, новорічні прикраси, настільні ігри.
          Багато можливостей для творчості дають підготовка та проведення дитячих ранків, різні рольові ігри, інсценівки казок, де бібліотекар разом з вихователем може грати різні ролі, залучаючи і батьків і читачів-старшокласників .
          Отож,шановні колеги! Якщо ми хочемо  виховати читача – маємо починати працювати з ним з самого раннього віку!