неділю, 9 вересня 2018 р.


Бібліотечний вересень

Кожна справа, яка робиться з відкритою душею, щирим серцем, добрими думками завжди приносить задоволення. Таких справ є безліч, кожна потрібна людям, суспільству. Але сьогодні хочеться розповісти про представників найгуманнішої професії, що свою справу вважають головною для себе – бібліотекарів. Здавалося б, тиша, стелажі, робочий стіл, картотеки…Не робота, казка. Але ті, хто пізнав ази цієї благородної справи, так не вважають. Адже сучасна бібліотека – центр інформаційної, просвітницької, культурно-масової роботи, і зводиться вона не лише до видачі книг користувачам.
Наші бібліотекарі – автори презентацій книг сучасних українських авторів, сценаріїв різних тематичних вечорів та дитячих ранків, волонтери та активісти соціально роботи, збирачі музейних експонатів та творчих робіт молоді та дітей, перші помічники сільських Рад у громадській роботі.
Останніми роками наші бібліотеки об’єднуються під гаслами «Бібліотека –територія єдності», «Бібліотека – територія добра». А такі проекти як «Моя квітуча бібліотека», «Бібліотека і громада:шляхи співпраці», «Книжковий світ-дітям», «Вулицями рідного села», «Портрет сучасника», «Майстри мого села», «Ветерани бібліотечної справи», «Доля людини» та ін.. сприяють тому, що бібліотечні працівники разом із своїми читачами вивчають і відображають на сторінках фотоальбомів історію свого села, долі його жителів, свою роботу, спрямовану на збереження пам’яті про минуле задля майбутнього.
Наші бібліотекарі були і є серед перших, хто увіковічнив пам’ять про молодих героїв району, що загинули на сході України. З портретів та стендів із сторінок альбомів дивляться на нас суворі та уважні очі тих, хто ціною свого життя зберіг мир для рідної землі, і всі, хто зустрічає цей погляд, на мають права байдуже ставитись до життя.
Звичайно, для виконання всіх завдань, що ставить перед бібліотеками сучасне суспільство, необхідні знання, досвід, бажання працювати творчо, бути ініціативним, користуватись повагою в громадах,і, звичайно, мати підтримку місцевої влади.
Отож, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек вітаємо всіх, хто несе в суспільство мудрість багатьох поколінь, що живе на сторінках книг, хто поряд із батьками та вчителями виховує майбутнє нашої держави. Нехай ваша скромна праця буде достойно оцінена, визнана і підтримана. Будьте зорові, впевнені в завтрашньому  дні, щасливі в родинах та трудових колективах.
Шановні колеги, бібліотекарі районної бібліотеки, сільських та селищних бібліотек, книгозбірень ОТГ, шкільних бібліотек, ветерани бібліотечної справи!



Нехай день 30 вересня стане для вас справді святковим, принесе радість та творче піднесення. А святі покровителі Віра, Надія, Любов супроводжуватимуть вас  протягом всього життя.
Шановні наші друзі, користувачі центральної районної бібліотеки! В святковий для нас місяць ми оголошуємо «Бібліотечний вересень». Запрошуємо дітей та дорослих стати учасниками:
- бібліотечного заняття «Мандруємо книжковим містом»,
- оглядом енциклопедичної та довідкової літератури «Зустріч із книгами Всезнайками»,
- знайомства з краєзнавчою скарбничкою «Черняхівщина історична, літературна, краєзнавча»
- конкурсі малюнків «Я люблю бібліотеку»
- ігор, вікторин про книгу, читання, бібліотеку
- благодійної акції «Поділись книгою з воїном»
28 вересня, у п’ятницю, ми проводимо день відкритих дверей у бібліотеці.
В цей день ви матимете можливість :
- привітати свого улюбленого бібліотекаря,
- стати учасником квест - мандрівки бібліотекою
- зробити селфі з цікавою для себе книгою
- ознайомитись із цікавими виставками літератури та новинками преси
- взяти участь в акції «Прощення боргів користувачам»
Повідомляємо наші контакти:  Черняхів, вул. Житомирська,2, тел..41175, ел.адреса:biblioteca_ch@ukr.net
    Сподіваємось на приємні зустрічі з вами!