пʼятницю, 2 лютого 2024 р.

 

          Щодо політики безбар’єрності та недискримінації в бібліотеці


  В центральній бібліотеці діє бібліотечний хаб «Твій простір».  Тут створено умови, в яких люди з обмеженими можливостями можуть активно брати участь у суспільному житті, працювати, отримувати освіту та доступ до послуг, які надаються всім громадянам. Це перш за все вільний безкоштовний доступ до мережі Інтернет, вільний доступ до всіх бібліотечних заходів. Бібліотека відкрита до всіх форм співпраці щодо проведення культурно-освітніх та громадських заходів.

   Протягом місяця в бібліотеці діють виставки літератури на підтримку та відновлення психологічного стану на теми:  «Ти як?», «Дякую тобі, друже», «Читай українське, читай українською» та ін..Читачам пропонуються також художні книги вітчизняних та зарубіжних авторів, здатні задовільнити найвибагливіший смак. Під час флешмобу «Дякую, тобі…»  відвідувачі створювали карти бажань, провели чудово час разом: візуалізували власні мрії, пограли в ігри та обговорили улюблені книги за запашним чаюванням.

   Під час проведення слайд-презентації «Долаємо страх разом», спілкуючись з відвідувачами, психолог розповіла, як навчитися не лише приймати свої страхи, а й правильно на них реагувати, визначати їх причину та викорінювати зі свого життя.

   Відбулися   зустрічі в клубі любителів настільних ігор «Граріум», майстерки для дітей різного віку.

   Для тих, хто не в змозі відвідувати бібліотеку з певних причин, працює «Домашній абонемент» послуга  книгоношення.  Скористатися цією послугою можуть люди: похилого віку; з інвалідністю, котрі не можуть самостійно дістатися бібліотеки.

     В час, коли діти не можуть з об’єктивних причин завітати до бібліотеки, наші працівники відвідують дитячі садочки та ліцеї з метою організації заходів на місцях.   Так 22 та 23 січня бібліотекарка  відділу обслуговування  дітей дошкільного  та молодшого шкільного віку відвідала вихованців дитячого садочку-майбутніх читачів бібліотеки. Разом почитали казки, поспілкувалися, погра ли в ігри та відгадували загадки.

    Щоп’ятниці бібліотека проводить безкоштовні перегляди фільмів та мультфільмів для дітей.