четвер, 22 червня 2017 р.


                                    Місце сільської бібліотеки в ОТГ

        Як вирішиться доля  бібліотеки в ОТГ? Це питання хвилює сьогодні кожного бібліотекаря. Що роблять бібліотеки , щоб заявити про себе? Яка роль бібліотекаря в громаді? Як кожен з нас сам оцінює свою роботу? Чи є цінним досвід колег? Ці та інші питання стали предметом обговорення під час проведення круглого столу з бібліотекарями -учасниками зональних семінарів "Підтримка громади -основа успішної роботи бібліотек" в селах Троковичі та Селянщина. В обговоренні проблем активну участь взяли голови сільських Рад Н.І. Рубан та В.Л.Матвійчук. 
       Предметною стала розмова про роботу  бібліотек з членами громади з обмеженими можливостями, адже соціальне спрямування роботи книгозбірень є одним із пріоритетних.

      Крім того бібліотекарі взяли участь в екскурсіях "Вулицями рідного села", організованих в рамках районного краєзнавчого огляду. Цікаво було дізнатися про історію вулиці Рубанівської с. Троковичі та О.Творогова  с.Селянщина, про людей які творили і творять історію свого села, цікаві об'єкти, що там розташовані. Наприклад , музей хліба, старовинна церква, пам'ятники та обеліски, садиби відомих людей-вихідців із села та тих, хто проживає і нині.
    Сьогодення вимагає розширення сфери бібліотечних послуг.Сучасна бібліотека  -це не лише  місце для зберігання книг, а соціокультурний центр громади, що є базою проведення різноманітних творчих акцій, конкурсів, тренінгів, спілкування різних категорій користувачів.Такий висновок зробили для себе всі учасники круглого столу.