середу, 4 жовтня 2017 р.


      Бібліотекар за покликом душі


Небагато книгозбірень Житомирщини можуть похвалитись присутністю в їх колективах чоловіків, адже бібліотекар-традиційно жіноча професія. В цьому плані нам працівникам Черняхівської центральної районної бібліотеки пощастило. Нехай не за професією, а за покликом душі, з нами працює молодий, енергійний, інтелігентний, освічений чоловік - Юрій Григорович Сахненко.
Він заступник директора по роботі з дітьми. Бібліотечна справа припала йому до душі, бо якби це було не так, то за 7 років, які  він присвятив їй, знайшов би собі щось інше. Але Юрій з натхненням і завзятістю готує разом із своїми колегами дитячі конкурси та ранки, розробляє довготривалі програми літнього відпочинку маленьких читачів, радо зустрічає гостей дитячої бібліотеки, працює над оформленням книжкових виставок, святкових вітрин та стендів. Він спілкується з директорами та вчителями, вихователями ДНЗ, на його запрошення до дитячої бібліотеки на зустрічі з читачами приходять працівники служби в справах дітей, дільничі інспектори, майстри вишивки, лялькарі,спеціалісти сектору культури, воїни АТО,працівники військкомату, МЧС, КВІ, лікарі, ветерани - учасники бойових дій на території інших держав, депутати, просто небайдужі люди.
     Наша бібліотека для дітей-відкритий майданчик для спілкування дітей та дорослих, місце, куди юні читачі Черняхова та навколишніх сіл прибувають на  захоплюючі зустрічі та екскурсії. Цікаво спостерігати, як дорослий чоловік проводить «веселі старти» з дітьми, виготовляє поробки  для майстер-класів, оформляє виставки рушників, вишивок, дитячих малюнків.
 
 Колектив бібліотеки для дітей вже давно відійшов від практики «чекаю читача». Там зрозуміли, що сучасну дитину потрібно зацікавити чимось незвичайним, а, основне, власним прикладом.

На таких саме засадах і працює наша бібліотека. А її директор при цьому ще й створює фото літопис бібліотечних справ. Тисячі фото та відеоматеріалів зберігається в комп’ютері, на стендах, в теках, альбомах. Через мережу Інтернет ми спілкуємось з батьками читачів, які постійно відмічають участь своїх дітей в бібліотечних справах і з задоволенням приходять на свята для зустрічі з книгою.  Якщо говорити про Юрія Сахненка, як про людину, то це надзвичайно турботливий батько, який ніжно та віддано любить свою родину, прекрасний син та брат, а кількість кумів не перелічити.
     Він має дві освіти, працював в органах місцевої влади, культпрацівники обрали його головою профспілки. А ще - це музикант, ведучий масових міроприємств для дітей та дорослих, учасник народного самодіяльного  хорового колективу «Жайвір».

     З приходом  Юрія Григоровича в бібліотеку, самі собою вирішились одвічні проблеми жіночих колективів: полагодити замок,  прибити поличку,переставити меблі,вбити цвях в потрібному місці, і, нарешті виголосити 3-й тост та вручити квіти. Вітаємо нашого колегу   Ю.Г. Сахненка, бажаємо творчого натхнення, професійного зросту.