вівторок, 7 квітня 2015 р.



               "А видать книгу, як віддати доньку
           У білий світ широкий, в чужі руки
            І все ж, яку ти їй напишеш долю,-
            Уздріє час, а ,може, рідні внуки"
                                                                       М. Косякевич

                 Цікавою подією в житті громади нашого району стала зустріч із краєзнавцем  Сергієм Васильовичем Леусом, автором книги "Стирти: рідне село на відстані віків", яка проходила в рамках Всеукраїнської акції "Українська молодь читає"
                 Вихід  книги на рівні нашої держави є невеличким доробком в загальну історію країни, та на рівні нашого району це є складовою історії Черняхівщини. Не кожне село може гордитися таким істориком і краєзнавцем.
                 Своїми враженнями  про події, відображені в книзі, поділились гості Віктор Гуменюк, який довгий час працював в с. Стирти, знає людей, багато зробив для розвитку  громади. Віктор Григорович допоміг автору видати книгу.
Заступник голови районної Ради Олександр Гибало, підкреслив значимість краєзнавчого видання  для нашого району, адже кожне маленьке село із своєю історією є його складовою частиною. 
      Своє бачення, сприйняття фактів, які висвітлені в книзі нашого земляка висловив  редактор районної газети "Нове життя" Костянтин Мікушин.
       Про автора книги С. Леуса "Стирти: рідне село на відстані віків", як члена громади , з теплотою розповіла секретар Стиртівської сільської Ради  Ірина Гергель.
        До обговорення долучилася також директор краєзнавчого музею Олена Гринь, яка відмітила, що книга цінна, зміст багатий і автор зробив велику справу, подарувавши нам таку перлину.
        Присутні в залі з теплотою сприйняли виступ самого автора, подякували йому, побажали здоров'я, оптимізму, завзяття, а головне, не старіти!
        Начальник відділу культури Павло Гринь  звернувся з закликом до всіх присутніх підтримувати  творчих людей, своєю працею збагачувати культурні надбання і подякував автору за нове видання.
        З книжковою виставкою "Нас ріднить Черняхівщина" ознайомила всіх ст. бібліотекар відділу обслуговування Лариса Протасевич.