вівторок, 15 червня 2021 р.

 

        


   
  Бібліотечна газета, як один із методів реклами бібліотеки

 

         Хоча з плином часу суть бібліотечного обслуговування і залишається незмінною, та постійне зростання читацьких потреб, розвиток інформаційних технологій вимагають впровадження у практику роботи бібліотеки нових форм обслуговування.

     Покращенню іміджу бібліотеки сприяє наша друкована продукція. Бібліотека намагається стати  інформаційною базою життя спільноти, саме тут  акумулюється місцева інформація, готуються дайджести, інформаційні досьє та ін.

      Впевнившись в тому, що реклама віддзеркалює всі можливості книгозбірень нашої селищної Ради, а також створює безпосередній імідж нашим установам та й працівникам , методична  служба Черняхівської центральної бібліотеки  з 2014 року розпочала видавати  бібліотечну газету «Бібліохвиля», що є одним з перспективних напрямків діяльності  і, головне, своєрідною рекламою нашої роботи.  Газета користується попитом не лише серед бібліотечних працівників, а і серед користувачів  нашої бібліотеки, працівників селищної Ради, відділу  культури, відділу освіти. В кожному випуску бібліотечної  газети ми маємо можливість звертатися до наших користувачів, колег, розповсюджувати бібліотечні новини, інформувати бібліотечних працівників про нововведення, розповідати про досвід інших, інноваційні форми роботи.  «Бібліохвиля» є майданчиком для професійного спілкування.

 Матеріал для газети формується з дописів як працівників центральної бібліотеки, так і сільських бібліотек. Найпопулярнішими рубриками є «Новини одним рядком», «Думки з приводу…», «Це цікаво», «Важливі дати календаря»,  «Тема дня», «Порада від успішної людини» та ін..

  У кожному черговому номері   бібліотечної газети ми намагаємось якнайповніше  і  найкраще висвітлити роботу наших книгозбірень, розповісти про працівників, колег, ветеранів бібліотечної справи,  успіхи  та перемоги наших користувачів у різноманітних конкурсах, оглядах, їх участь у масових заходах.        І , звичайно, весь матеріал супроводжується  світлинами на яких відображене  наше бібліотечне життя. Газета часто переглядають наші читачі , а бібліотекарі використовують матеріали з газети для  проведення масових заходів.


  Зміст біліотечної  газети – це «очі й думки» наших колег. Це - коло інтересів бібліотекарів, їх  переживань, турбот  і пошуків, невдач і перемоги, це -своєрідний літопис  бібліотечного життя у друкованому слові.