понеділок, 25 січня 2021 р.

 

Положення

про історико-краєзнавчий пошук

«Їх імена – окраса краю»

 

   

Термін проведення: лютий-вересень 2021 року

Учасники: бібліотеки, бібліотечний актив,  користувачі

 

Основна мета: Пошук та ознайомлення з життєвим шляхом відомих

                           земляків, поповнення місцевих краєзнавчих куточків,                   

                           вшанування пам’яті  померлих.

 

Основний зміст та завдання пошуку:

                        

Кожен регіон країни пишається своєю історією, яку творять люди. Героїчна праця, боротьба за волю, за утвердження власної  ідентичності триває постійно, і кожна сторінка історії – віха в житті людей, що проживали на цій землі, залишили свій слід і понесли традиції, досвід, знання, пам’ять про минуле в інші краї. На батьківщині залишились спогади, рідні домівки, добрі справи, фотографії в альбомах, згадки в шкільних музеях, мемуарах, листах, пам’яті  друзів дитинства.

Хто вони, наші земляки, що протягом багатьох років жили, досягали успіхів і перемог, прославляли Україну в різних галузях знань,  а в душі залишались черняхівцями?

Відшукати їх імена, дізнатись про їх вклад в історію творення держави,  про пам’ять, яку залишили вони в своїх рідних  населених пунктах - мета історико-краєзнавчого  пошуку «Їх імена-окраса краю».

Ми пам’ятаємо найвідоміші імена наших земляків: Микола Дашкевич, Михайло Сич, Микола Мартиненко,  Микола Кондратюк,  Надія Заглада,  Арсеній Крисюк,  Надія Рубан,  Петро Чайківський,  Леонід Данчук, Марія Соколовська та ін..

Та сотні скромних, талановитих, але мало відомих нам земляків, жили і живуть донині  в інших краях, несучи кожен на своєму місці місію творця, борця, керівника, дослідника, митця.  Їх коріння-наш край,  і кожна їх справа – частинка енергії, генетичної пам’яті нашого краю.

          Давайте відшукаємо їх імена, дізнаємось про них, про їх досягнення, їх вклад в розвиток нашої держави.

          Матеріали можна оформити в альбомі, папці, буклеті, фотостенді, слайд-презентації, відеоролику і т.д.

           Підсумком  пошуку буде відеофільм  «Їх імена – окраса краю», презентований на урочистому засіданні  на честь Дня бібліотек  у вересні 2021 року.

  Запрошуємо до участі в конкурсі бібліотекарів, бібліотечний актив, наших користувачів різного віку. 

  Бажаємо успіху в пошуку!